9 juni 2018
13:00

IFK Lidingö FK 2 blå

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Lidingö FK 2 blå

Oj oj oj vad vi spelade bra direkt från start. Redan i de första minuterna så kommer Alvin in från vänsterkanten längs mållinjen och gör ett avslut som målvakten inte kan hålla och Adam slår in returen. Två minuter senare spelar Adam fram John som behärskat placerar in 2-0. Vi slappnar inte av utan fortsätter att pressa de högt. I 13:e minuten spelar Abbe snyggt bakåt till John som drar till med vänstern och bollen går in i målvaktens vänstra kryss. Backlinjen står högt upp och nickar bort flera långbollar och när bollarna gick över så var Simon alert och kunde rensa bort. I slutet på halvleken får Adam en passning av Sebbe och han rundar sin back och kommer ensam med målvakten och placerar in 4-0 intill målvaktens vänstra stolpe.

I andra halvlek fortsätter vi att äga spelet. Vi gör lite positionsändringar där bla Adam spelade mittback och Malle spelade vänsterback. Viktor N tog steget upp på mittfältet men allt detta förändrade inte matchbilden. Vi fortsätter skapa chanser och när vi fick en frispark i vänsterytterläge så slår Alvin en bra frispark som målvakten inte kan hålla och Einar slår in returen. Kul eftersom Einar inte gör mål så ofta. Strax därefter kommer vi i en kontring där John driver bollen och Alvin kommer i mitten och Ture på bortre stolpen. John slår bollen på bortre och Ture får helt öppet mål och sätter dit 6-0. Vi slår inte av på takten. Fortsätter skapa chanser och hörnor som blir farliga men vi lyckas inte göra några mer mål. I slutet på matchen kommer de fria men ett fin hemjobb av Adam och en bra parad av Simon gör att vi håller nollan.

Vår klart bästa match i år med stort bollinnehav och många skapade målchanser. Eloge till alla. Backarna gör en kanoninsats och släpper nästan inte till någonting. Mittfältare och forwards jobbar hårt och skapar fler chanser än vi någonsin gjort.

Malle fick det gröna kortet och tack till Simon för en mycket stabil insats.